Perşembe, Kasım 17, 2005

şimdi öğleden sonra saat dört...


şimdi öğleden sonra saat dört. ikinci gaze muharebesinin son günündeyiz. üçüncü ve son gününü bitirmek üzereyiz. düşman son hücuma kalkacak. on birinci bölük, siperinde son günü telaşsız geçirdi. sonra, düşmanın en şiddetli hücumlarını püskürttü. barut ve demirden kürelerin müthiş patlayışı var. ansızın geniş bir saha kalın dumana boğulur. güneşin ziyası söner. onra açılan dumanın altında düşman dalgalrının boşluğu görülür. düzgün kıtalar sendelerler ve telaş gösterirler. bir bomba , siperin önündeki toprağa düştü. ve yalnız toz kalktı, bir er fırlayıp bombayı omzuna aldı ve düşmanın bir saniye kesilmeyen ateşi altında siperine döndü. bu sefer bomba hakiki hedefini buldu. tarih, böyle kahramanların ismini yazmaz. fakat Gazze muharebesinin son gününü görenler on birinci bölüğün ismini unutamazlar. bir çok kıtamız sonradan aynı yerde çarpıştı. amma hepsi siperi, on birinci bölük siperi ve o küçük tepeyi bomba tepesi diye andılar.
haziranın en ziyade sıcak günündeyiz. düşman mermilerinden bazıları ölçülecek. nefere emrettim ve nefer hiç tereddütsüz siperden çıktı, topçu ateşi ve makinalı tüfek ateşi altında ; kocaman yirmnidörtlük gemi topu mermisini kazması ile çıkardı. mermiyi ölçüp karargaha dönerken kendi kendime hep bu neferi düşündüm. çünkü bu adam o top ateşi ve yeri yalayan piyade ateşi altında , muhakemesiz ve sendelemeksizin hayatını feda etti ve hiç bezginlik göstermeksizin öyle bir iş yaptı ki , bunun faydası da zararı da onun kendisi için meçhuldü.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it
» » »

Oyyy sandığı dedi ki...

thank you very much for your nice comment..

raferabbot dedi ki...

nano titanium by babyliss pro - Teknabil - Teknabil
› products › ion chrome vs titanium nano-toner › products › nano-toner Jul 29, 2020 — Jul 29, properties of titanium 2020 NINJA - thaitanium NO1 NINJA - NO1 NINJA- NO1 guy tang titanium toner NINJA - NO1 NINJA - titanium hair trimmer as seen on tv NO1 NINJA.